GÖRÜNTÜLÜ

Direnerek kazanan Wan: Sokaklarımızı kayyumun çöpünden temizleyeceğiz

Wan direniş alanından konuşan Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarından Abdullah Zeydan, “Artık kimse iradenizi gasp etmeyi aklından bile geçiremeyecek”; Neslihan Şedal ise, “Çok büyük direndik ve yarın sokaklarımızı kayyumun çöpünden temizleyeceğiz" dedi.

WAN'DA DİRENİŞ KAZANDI

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mazbatanın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a iade edilmesi kararının ardından sayısı yüz bine varan halk, Wan’ın zaferini kutlamak için Musa Anter Parkı’na akın etti.  

Burada toplanan yüz binler “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

NESLİHAN ŞEDAL: BİR DAHA ASLA GASP ETME CESARETİNİ BULAMAYACAKLAR

Burada konuşan Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bu başarı, bu direniş sizindir, kutlu olsun. Bu direnişten sonra kim cesaret edebilir irademizi gasp etmeye, kim cesaret edebilir kurumlarımızı gasp etmeye? İki gündür büyük bir direniş sergiliyorsunuz. Bu direnişte kazanan kadınlar ve gençler oldu. Bir daha asla kimse bu iradeyi gasp etme cesaretini kendilerinde bulamayacaklar. Bu direniş sadece belediye kazanmak değildi. Bu direniş cezaevinde bulunan arkadaşlarımıza büyük bir hediyedir. Bu başarı aynı zamanda onların başarısıdır. Kazanan gençliğin, kazanan ‘jin, jiyan, azadî’nin ruhu oldu. Çok büyük direndik ve yarın sokaklarımızı kayyumun çöpünden temizleyeceğiz” diye konuştu. 

ZEYDAN: KÜRT HALKININ NASIL ONURA SAHİP OLDUĞUNU GÖSTERDİNİZ

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ise, “Onurun, şerefin, haysiyetin yeri Wan. Ne mutlu bize ki sizin gibi onurlu bir halkın evlatlarıyız. Bu meydanda halkın iradesine çökmek isteyen akbabalara bir şey söylemiştik. Bizim halkımız onurunu, iradesini tüm saldırılara karşı korudu. Biz sizin onurunuzu bu akbabalara yedirmeyeceğimizi söyledik. Siz, tüm baskılara rağmen, tüm kirli ilişkilere rağmen, para vaatlerine rağmen Kürt halkının nasıl onura sahip olduğunu gösterdiniz. 14 belediyenin 14’ünü alarak tüm dünyaya mesajınızı verdiniz. Siz, akbabalara rağmen bugün zindanlarda 125 gündür açlık grevinde olan yoldaşlarımızın, Demirtaşların, Kışanakların, Yüksekdağların, Bekir Kayaların, Nazmi Gürlerin o dört duvar arasındaki özgürlük umutlarını dirilttiniz. Artık kimse sizin iradenizi gasp etmeye aklından bile geçiremeyecek. Onurlu direnişinizi selamlıyor, teşekkür ediyoruz. Artık hizmet zamanıdır” diye konuştu.

TÜLAY HATİMOĞULLARI: DİRENE DİRENE KAZANDINIZ

Kutlamalara katılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da birer konuşma yaptı. 

Tülay Hatimoğulları, “Biz Türkiye’deki bütün demokrasi güçleri olarak bütün halklar olarak demokratik bir ülkeyi özleyenler olarak Van halkına sizlere verdiğiniz mücadeleden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. YSK, bugün çok önemli bir hatadan geri döndü. Onu bu hatadan siz değerli Van halkı, iradenizle döndürdünüz. Sağolun var olun. Bizler bugün bu meydanda bu kalabalıkla tıpkı Newroz meydanlarında olduğu gibi Türkiye’de ortak yaşamda ısrar, Kürt’ün hakkında ısrara buradan bir kez daha bütün Türkiye halklarına mesajımızı veriyoruz. Değerli halkımız sizler direne direne kazandınız. Ve şimdi hep beraber Van’a ilçe ilçe, mahalle mahalle kazandığımız bütün belediyelerde kendimizi ve kentimizi yeniden kurmak üzere yolumuz açık olsun” dedi. 

BAKIRHAN: BEKİR KAYALARIN MÜCADELESİ BOŞA GİTMEDİ

Ardından konuşan Bakırhan, “Bugün Van’dan bugünleri yaratan, bugünler için emek veren şu anda cezaevinde olan Bekir Kaya’ya, Nazmi Gür’e binlerce selam gönderiyoruz. Onların mücadelesinin boşa gitmediğini, Van halkının iradesinin yanında olduğunu bir kez daha kanıtlayarak bizleri onore ettiniz, mutlu ettiniz. Her bijî Wan, her bijî. Sizlerle son yaptığımız Van mitinginde sizler bizlere verdiğiniz sözünüzde durarak 14’te 14 yaptınız. Biz de o gün size bir söz verdik. Dedik ki siz onurlu Van halkı ne zaman başınız dara düşerse o gün yanınızda olacağız. Bugün sizin yanınızdayız. Birlikteyiz, beraberiz. Bizler hep birlikte sözümüzde durdukça böylesine güçlü, onurlu bir şekilde baskılara karşı durdukça emin olun Van, biz kazanacağız, halklarımız, demokrasi özgürlük kazanacaktır. Tekrar dosta düşmana örnek olan bu duruşunuz karşısında saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

BAYINDIR: BU GÜÇ VE DİRENİŞ ABDULLAH ÖCALAN'IN FELSEFESİYLE YOĞRULDU

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı. 

Bayındır, “Yanlış hesaplar Wan meydanında yenildi, çöktü. Siz direndiniz ve onurunuzu yere düşürmediniz. Siz, Kürt halkının onurunu korudunuz. Kürt halkı olarak bir öndere, halka ve büyük bir güce sahibiz. Bu güç ve direniş Sayın Öcalan’ın felsefesiyle yoğruldu. Sayın Öcalan’ın felsefesiyle biz kazandık. Sayın Öcalan’ın doğum günü kutlu olsun. Bu direniş kentinden söylüyoruz, doğum günün kutlu olsun” dedi.